Service lokaal

Ladies’ Circle Nederland is een serviceclub, wat inhoudt dat wij ons inzetten voor goede doelen. Onze Circles halen geld op voor allerlei mooie projecten, op lokaal, nationaal en internationaal gebied. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld het organiseren van evenementen of het verkopen van diverse producten.

Geld ophalen is fantastisch en vaak nodig, maar ook worden er vaak letterlijk de handen uit de mouwen gestoken. Ladies helpen in vele verschillende situaties door te doen. Denk hierbij aan het organiseren van een high tea voor een vrouwenopvang, wandelen met bejaarden mensen, speelgoed inzamelen voor minder bedeelde kinderen of het opschilderen van een wijkgebouw. Onze Ladies zijn van alle markten thuis!

Service nationaal en internationaal

Vanuit Ladies’ Circle Nederland (LCNL) waar wij onderdeel van zijn, wordt er iedere 2 jaar een goed doel gekozen waar we ons landelijk voor inzetten. Het Nationaal Service Project.

Vanuit Ladies’ Circle international, waar LCNL onderdeel van is, wordt er ook elke 2 jaar een goed doel gekozen, waar wereldwijd Ladies zich voor inzetten. In onderstaande banners is te zien welke goede doelen dit voor de komende jaren zijn.

Nationaal Service Project: Stichting Jarige Job 2024-2026

Op de landelijke vergadering op 1 juni 2024 is Stichting Jarige Job gekozen als het landelijke goede doel, het nationaal serviceproject, voor de jaren 2024-2026. Vele Circles in Nederland gaan gedurende 2 jaar zoveel mogelijk geld ophalen, middels zelfgeorganiseerde acties. De Nationale Service Raad (NSR) is de commissie die dit hele project gedurende 2 jaar coördineert. Zij organiseert activiteiten om het gekozen project draagvlak te geven binnen Ladies’ Circle Nederland, onderhouden contacten met de organisaties waartoe het project behoort en is aanspreekpunt voor de Circles die informatie willen over het project.

Internationaal Serviceproject: Kvinna till Kvinna

In de periode 2023-2025 ondersteunt Ladies’ Circle International het project van de Zweedse stichting Kvinna till Kvinna. De stichting Kvinna till Kvinna bevordert vrouwenrechten in conflictgebieden. Dit doen ze door ondersteuning van en samenwerking met meer dan 100 lokale partnerorganisaties. Hun visie is een wereld van vrede en rechtvaardigheid waarin vrouwen gelijke rechten, macht en kansen hebben.

In de periode 2023 – 2025 ondersteunt Ladies Circle International het project Kvinna till Kvinna in Zweden.